dissabte, 13 de juliol del 2019

CURS GRIAE A LA UB. ESTIU 2019

En aquest curs d‘estiu que acabem de fer, la proposta era “el ioga, una educació per a la vida”, perquè sabem que els infants a l’escola no aprenen només conceptes: aprenen a viure i a conviure. I nosaltres com a acompanyants d’aquest procés hem de saber donar-los eines que els hi serveixin per a superar tots els reptes que trobaran al llarg de les seves vides.

Grans temes com la mirada (vers un mateix, cap als altres i entre nosaltres: aprendre a mirar-nos als ulls), el respecte, l'alegria, el benestar a l'aula, la relaxació, els sentits interns i externs, la motivació per viure i aprendre..... ens han acompanyat a l'escola d'estiu d'enguany organitzat per l'ICE de la UB.


El curs d'aquest juliol ha esdevingut un passeig per tots aquests aspectes, i d'altres, vists des del punt de vista del ioga. Durant aquesta setmana hem pogut veure com millorar aquests temes tan importants i com crear un bon clima a l'aula. Tot plegat per millorar l'aprenentatge de tot l'alumnat amb activitats per fer cada dia.


El passeig va començar amb un interessant article de l'Eulalia Muñoz “¿Qué es el yoga educativo?” (clica aquí per veure l'article) per continuar fent un paral·lelisme amb les conclusions sobre neuroeducació (clica aquí per veure un vídeo sobre el tema). Les vostres reflexions i aportacions han estat molt enriquidores, deixeu que acabem amb aquesta frase que un de vosaltres ha extret del vídeo: “un aprenentatge que inclogui aspectes com la motivació, l’emoció i sobretot plaer, serà un aprenentatge que estarà molt ben implantat al cervell".


No podem oblidar la pràctica de ioga del docent per fer una bona gestió de l’estrès. Ha estat un regal poder començar el dia amb una pràctica de ioga (àsanas) que ens despertava el cos i d'unes respiracions (pranayama) que ens oxigenava el cervell.





També hem fet i compartit activitats de ioga educatiu que ens han fet jugar i hem entès que jugant es poden aprendre moltes coses que són importants per a la vida i que jugar ens agrada a tots, a petits i a grans.




Moltes gràcies a totes i a tots.
Ens seguirem retrobant en aquest camí del ioga.


Fins aviat i bon estiu.