dilluns, 23 de juliol del 2018

CURS D’ESTIU A LA UdG


IOGA I EDUCACIÓ. 
ESCOLTEM EL COS, SENTIM LES EMOCIONS, 
OBRIM LA MENT.

Un cop més, s’ha realitzat el curs d’estiu -Escoltem el cos, sentim les emocions, obrim la ment- a la UdG. Per a Dolors Garcia, membre del GRIAE, el seu objectiu ha estat donar a conèixer i experimentar els beneficis que el ioga aporta tan a nivell físic com mental, emocional o espiritual, entesa l’espiritualitat com un creixement personal, com un camí que ens porta cap a la nostra essència. 
El cos ens parla, a través d’ell podem experimentar les nostres emocions. L’enuig, la por, provoquen que es tensi. D’altra banda, l’alegria i la confiança, ajuden a relaxar-lo. 
Quins recursos té el professor perquè l’ambient de l’aula sigui agradable? Aquesta reflexió és molt interessant, atès que la neurociència ens diu que aprenem millor a través del plaer, de la motivació i de la sorpresa. Aprendre amb alegria deixa una bona empremta i fa que els coneixements s’utilitzin de forma més eficient. 
També sabem que els moments de calma, de relaxació, de distensió, serveixen perquè els alumnes puguin assimilar millor la informació que han anat rebent. Per això és tant important fer petites pauses al llarg de la jornada, desconnectar dels estímuls externs a través d’una respiració conscient, una relaxació o una visualització.
Al llarg de la setmana hem anat desenvolupant tots aquests continguts en un ambient lúdic, participatiu i relaxat. 
Continuarem treballant perquè aquesta disciplina s’escampi, com una taca d’oli, a molts centres educatius.


Molt bon estiu !!