dimarts, 31 de juliol del 2018

CURS GRIAE A LA UB. ESTIU 2018




El ioga a l'educació: 
aprendre a ser, fer, conèixer i conviure.

Aquest era el repte que tenia el GRIAE de l'ICE de la UB per la formació de l'escola d'estiu d'enguany: el ioga i els pilars de l'educació.

Si volem portar els beneficis del ioga a l'aula (unió del cos, la ment i les emocions), nosaltres, els docents, hem de ser els primers en practicar-ho i sentir-ho.

I ha estat un regal començar les classes cada dia amb una pràctica de ioga, respiració i relaxació que ens ha unit a totes i ens ha fet treballar des de la calma i ens ha donat les ganes de fer, de conèixer i de conèixer-nos.
















Totes les participants a la formació hem compartit les activitats que fem a l'aula. Activitats que abasten un  ampli ventall: des d'infantil a escola d'adults. Totes molt interessants i creatives. Hem après que portar el ioga a l'aula amb taules i cadires és una cosa tan natural com aprendre a respirar bé, tenir una bona postura corporal i ajudar a mantenir la concentració dels nens i nenes d'una forma lúdica. Perquè un infant relaxat i tranquil està més obert  a conèixer, a conviure i a fer.

Per acabar, una de les moltes frases que ens han acompanyat durant aquesta setmana de formació:
El que sento, ho oblido, el que veig ho recordo, el que faig ho aprenc (Confuci)


Moltes gràcies a totes.
Ens seguirem retrobant en aquest camí del ioga.

Fins aviat i bon estiu.